Meer informatie?
Bel ons: 06 - 48 64 63 76



Garantie en Onderhoud

ZITMEUBELEN

1.0 Algemene informatie over zitmeubelen

Zitmeubelen worden de eerste 3 tot 4 maanden “zachter”
Door gebruik van het zitmeubel zal de hardheid van de vulling in de eerste 3 tot 4 maanden ongeveer 10& tot 15% afnemen. Dit ontstaat vanaf het moment dat u het zitmeubel in gebruik neemt: er ontsnapt een teveel aan lucht. Hierna is het zitmeubel ingezeten en wordt het optimale zitcomfort bereikt. Heeft uw zitmeubel losse kussens met een Dufry of veren vulling dan is regelmatig opkloppen en opschudden noodzakelijk voor het behoud van het zitcomfort. Slijtage en het afnemen van de hardheid van uw zitmeubel gebeurt gelijkmatig wanneer u regelmatig van zitplaats wisselt.

Geen enkele bekledingsmateriaal is volledig slijt- en kleurvast en/of lichtecht. Het kan voorkomen dat door transport de kussens en de vullingen tijdelijk enigszins uit model zijn. Door opkloppen en uitwrijven zal dit voorspoedig verdwijnen. Er is een lichte zitafwijking ten opzichte van het showmodel mogelijk. Dit komt omdat het showmodel mogelijk reeds voor een langere tijd in de winkel heeft gestaan en waardoor het meubel dus reeds is ingezeten. Als vulling wordt er naast polyether ook Luxafoam (koudschuim) verwerkt. Luxafoam is een hoogwaardig schuimsoort wat het comfort en de levensduur van uw zitmeubel verlengt. Luxafoam heeft een onregelmatige celstructuur. Ieder luchtbel heeft dus een andere grootte waardoor de lucht er niet eenvoudig uit kan stromen.

Hetgeen ervoor zorgt dat Luxafoam niet eenvoudig is samen te drukken en zijn vorm dus beter behoudt. Naast de onregelmatige celstructuur wordt de kwaliteit van Luxafoam schuim bepaald door de dikte van de celwand. De luchtbellen in het schuim van het Luxafoam hebben een dikkere celwand dan de luchtcellen in het polyetherschuim. Hierdoor biedt het schuim een steviger comfort en bouwt het schuim tegendruk op naarmate het sterker samen gedrukt wordt. Door deze tegendruk wordt de kuilvorming in het zitmeubel sterk verminderd. Minder kuilvorming betekent vervolgens ook minder plooivorming.

1.1 Algemene informatie over lederen zitmeubelen

Eigenschappen van leder
Leder is een natuurproduct met eigenschappen die het zeer geschikt maakt voor het bekleden van zitmeubelen. Met het verzachten van de vulling past ook het leder zich aan. Door het iets royaler zitten, ontstaan er ongetwijfeld plooien. Dit is door de ontwerpers opzettelijk voorzien. Dit is geen reden om aan de kwaliteit te twijfelen: uw zitmeubel is ingezeten en biedt nu het optimale zitcomfort.

Onderhoud
U dient leder 2 maal per jaar met een lederset te behandelen. Het optimale zitcomfort begint pas na een periode van “inzitten”. Bij een zitmeubel kunt u er zelf voor zorgen dat dit gelijkmatig gebeurt; wissel vooral in het begin van zitplaats. Garantie op het leder is van toepassing in combinatie met het gebruik, van de door ons aanbevolen, onderhoudsproducten.

U kunt de meeste lederen zitmeubelen beschermen tegen vlekken
Wij adviseren uw zitmeubel te behandelen met een universele verzorgingsset voor het reinigen, onderhouden en beschermen van leder. De set bevat een flesje kleurloze Leather Care & Protect (Leder Beschermer), een flesje Leather Cleaner (Leder Reiniger) een poetsdoek en een spons . De producten uit deze set zijn geschikt voor alle leersoorten, echter niet voor Nubuck, Suède of Pilotenleder.

1.2 Algemene informatie over leatherlook zitmeubelen

Eigenschappen van leatherlook
Deze bekleding heeft echter andere eigenschappen als echt leer, waardoor deze bekledingssoort anders onderhouden moet worden als een leren bankstel. Ook voor kunstleer geldt echter altijd dat ook deze bekledingssoort voldoet aan de strengste meubelstofnormen. Bij normaal gebruik zult u, ook als u kiest voor een kunstlederen bekleding, jarenlang plezier hebben van uw zitmeubel.

Onderhoud

Om dit zitmeubel in optimale conditie te houden is regelmatig onderhoud vereist. Voor het dagelijks onderhoud is regelmatig afnemen met een vochtige spons en zeem uitstekend. Gebruik hiervoor gedistilleerd of gekookt (afgekoeld) water (belangrijk i.v.m. risico op kalkaanslag). Zorg ervoor dat spons en zeem schoon zijn: dus zonder resten van synthetische zepen en/of resten van andere reinigingsmiddelen zoals spiritus, wasbenzine e.d. Voor langdurig onderhoud is een speciaal onderhoudsproduct voor kunstleer aan te bevelen

U kunt de meeste lederen zitmeubelen beschermen tegen vlekken
Wij adviseren uw zitmeubel te behandelen met een Leatherlook Clean & Care. Dit reinigt, voedt en beschermt (alles in één product). Het geeft het oppervlak een frisse en verzorgde uitstraling en verwijdert eventuele vlekken snel en effectief.

1.3 Algemene informatie over stoffen zitmeubelen

Eigenschappen van stof
De elasticiteit van stoffen varieert door de verschillende vezels in de stoffen en de manier van weven. Die elasticiteit zorgt ervoor dat de stof meer of juist minder plooien gaat vertonen. Plooien zijn een natuurlijk verschijnsel en verbeteren de uitstraling van uw zitmeubel. Plooivorming en het verminderen van de hardheid van de vulling zijn geen redenen om aan de kwaliteit van uw zitmeubel te twijfelen. Uw zitmeubel biedt dan pas het door de ontwerper bedoelde zitcomfort. Elke kleur zal, na verloop van tijd, verkleuren. Dit komt door het (zon)licht wat op de stof valt. Het verkleuren zal bij natuurlijke vezelmaterialen (b.v. katoen en linnen) meer optreden dan bij synthetische vezels. Het wordt daarom afgeraden om stoffen direct aan (zon)licht bloot te stellen.

Onderhoud

Wij raden u aan om stoffen meubelen één maal per week op laag vermogen te stofzuigen. Gebruik hiervoor het juiste mondstuk en let erop dat hier geen uitsteeksels aanzitten die in de stof kunnen haken. Bij stoffen met een pool moet u altijd met de vleug mee strijken. Door de stof op deze manier te reinigen verwijderd u slijtage veroorzakende vuildeeltjes zoals zand. Verder is het aan te raden om één maal per twee weken uw gestoffeerde meubel af te nemen met een licht vochtige doek. Hierbij ook met de vleug mee strijken. Het doel van deze reiniging is het reduceren van kleverige vuildeeltjes zoals lichaamszouten en vetten die zich aan de stof kunnen hechten. Meubelbekleding die sterk is aangevuild kunt u het beste laten reinigen door een erkend bedrijf. Afneembare bekleding mag u uitsluitend chemisch laten reinigen.

U kunt de meeste lederen zitmeubelen beschermen tegen vlekken
Wij adviseren uw zitmeubel te behandelen met een Textile Protection Set. Met de Textile Protection Set houdt u nieuwe meubelen in topconditie en worden (oude) vervuilde meubelen weer schoon, fris en optimaal beschermd. De set is te gebruiken op alle textielsoorten! Ideaal voor (zit)meubelen, maar ook geschikt voor tapijt, gordijnen, tuinkussens, autobekleding, etc..

Omschrijving per product uit de set:

Textile Protector (textielbeschermer, spuitbus):
Maakt nieuwe textiele meubelen en pas gereinigde meubelstoffen optimaal vlekwerend en waterafstotend. Verontreinigingen trekken niet meer direct in de textielvezel en kunnen eenvoudig met een doekje of tissue worden verwijdert. Textile Protector beschermt meubelstoffen optimaal tegen “ongelukjes” (vlekken) van bijvoorbeeld rode wijn, koffie, cola, ketchup, etc.

Textile Foam Cleaner (textielreiniger, sprayflacon)
Effectieve reiniger voor algehele reiniging van vervuilde meubelen en het verwijderen van normale huishoudelijke vlekken. Door het actieve schuim worden meubelstoffen (en vlekken) tot diep in de vezel gereinigd.

Textile Power Cleaner (krachtige vlekverwijderaar, sprayflacon)
Een zeer sterke vlekverwijderaar speciaal ontwikkelt voor moeilijke of hardnekkige vlekken in o.a. meubelbekleding, tapijt, etc.

Het verwijdert moeiteloos vlekken van o.a.:
- Eten & drinken: chocolade/ketchup/fruit/frisdrank/saus/etc.
- Lichamelijk: hoofdvet/huidvet/braaksel (ook van huisdieren)/etc.
- Overig: balpeninkt/lippenstift/tandpasta/schoensmeer/olie/etc.

WOON- en SLAAPKAMERMEUBELEN

2.0 Algemene informatie over houten meubelen

Onder invloed van licht kan de kleur van uw houten meubel enigszins veranderen. Het is daarom aan te raden decoraties en onderzetters regelmatig van plaats te veranderen zodat uw meubel egaal kan bijkleuren. Onder invloed van kou, warmte, vocht en droogte kan hout gaan “werken”.Bij te droge lucht gaat het hout krimpen en kunnen er kleine krimpscheurtjes ontstaan; zodra de luchtvochtigheid toeneemt trekken deze weer dicht (relatieve vochtigheid circa 55%). Om mogelijke scheuren en krimpnaden te voorkomen adviseren wij u om de luchtvochtigheid in uw woning zoveel mogelijk op peil te houden. Dit kan bijvoorbeeld door waterbakjes aan uw verwarmingsradiator te bevestigen. Door het gebruik kunnen er fijne krasjes ontstaan. Dit is niet te voorkomen en valt daarom niet onder de garantie. Vermijd contact met hete voorwerpen

Hout met olie afwerking

Door meubelen af te werken met olie wordt de uitstraling van het hout extra geaccentueerd: het pure karakter van het hout (nerven, knoesten en haarscheurtjes) komt beter naar voren. Meubels met olieafwerking worden in de eerste maanden dieper en warmer van kleur door gebruik en invloed van licht. Laat daarom decoratieve spullen vooral het eerste jaar niet te lang op dezelfde plaats staan. Dit voorkomt plaatselijke kleurverschillen. Vermijd directe blootstelling aan zonlicht. Houten meubelen met olieafwerking zijn gevoelig voor vocht en moeten dus worden afgenomen met een droge doek. Meubelen met olieafwerking zijn kwetsbaarder voor het intrekken van vocht dan meubelen die afgewerkt zijn met een laklaag. Vermijd daarom vocht en contact met vochtige voorwerpen. Jaarlijks onderhoud: Licht opschonen met fijn schuurpapier of scotchbrite en vervolgens het schuurstof verwijderen. Pluisvrije doek met olie op het meubel inwrijven en na enkele minuten weer uitwrijven. Hardnekkige vlekken: vlek wegschuren, schuurstof verwijderen en daarna één of tweemaal inwrijven met olie en na enkele minuten weer uitwrijven. De vlek zal in eerste instantie lichter van kleur zijn dan het omringende hout. Dit kleurverschil nivelleert in de loop der tijd door nakleuring.

2.1 Eiken

Eigenschappen: Nerftekeningen, kleurschakeringen en bv. knoesten in uw meubel behoren tot het natuurlijke karakter van alle houtproducten. De mogelijkheid bestaat dat deze knoesten zijn opgevuld, om de uitstraling van het meubel te behouden. Lichte lakkleuren zoals room en blank zijn gevoelig voor de inwerking van zonlicht en dus verkleuring. Dit is inherent aan het product en door ons niet te voorkomen. Onder massief eiken verstaan wij meubelen die gemaakt zijn van eikenhout of eikenhout in combinatie met eiken fineer of andere massieve houtsoorten. Lichte kleurverschillen tussen massieve en gefineerde delen zijn onvermijdelijk.
Onderhoud: Gevoelig voor vocht! Dus altijd afnemen met een droge doek. Regelmatig met een onderhoudsmiddel behandelen. Voor gelakte meubelen adviseren wij meubelolie. Meubelolie is een universele meubelolie voor alle glanzend gelakte houtsoorten. Frist de laklaag op, camoufleert kleine oppervlakkige krasjes en laat een mooie glanslaag achter op het meubel. Voor onbehandelde meubels adviseren wij houtzeep. Houtzeep is gemaakt van een mengsel van natuurlijke wassen en oliën. Het reinigt, voedt en geeft houten meubelen een lichte beschermlaag en is te gebruiken op alle onbehandelde houtsoorten (o.a. eiken). Houtzeep is alleen geschikt voor binnenmeubelen! Het voordeel van houtzeep is dat onbehandelde houten meubelen na een behandeling met houtzeep nagenoeg de uitstraling van onbehandeld hout behouden.

2.2 Teak

Eigenschappen: Afwijkingen ten opzichte van het model in de showroom zijn mogelijk. De verschillen kunnen o.a. zitten in maatafwijkingen en kleurverschillen.
Onderhoud: Om mogelijke scheuren en krimpnaden te voorkomen, adviseren wij u om de luchtvochtigheid in uw woning zoveel mogelijk op peil te houden. Dit kan bijvoorbeeld door waterbakjes aan uw verwarmingsradiatoren te hangen. Voor het onderhouden van Teakhout adviseren wij diverse onderhoudsmiddelen.

Teakfix: Teakfix is een kleurloze beschermer op waterbasis voor onbewerkt (blank) teakhout of andere tropische hardhoutsoorten (voor binnen). Teakfix heeft als groot voordeel dat teakhout na een behandeling met Teakfix niet van kleur verandert. De natuurlijke uitstraling van het teakhout blijft behouden en het meubel is direct beschermd tegen vuil en vochtvlekken. Teakfix heeft wel de eigenschap dat het minder bestendig is tegen vlekken op basis van vet. Echter zijn vetvlekken ook weer redelijk gemakkelijk te verwijderen.

Greenfix: Greenfix is een goed beschermende, uithardende, plantaardige meubelolie (op basis van lijnolie). Greenfix voorkomt vlekken, verbetert de slijtvastheid en beschermt hout optimaal tegen vocht en warmte. Geschikt voor alle houtsoorten met een olie- of waslaag, maar ook ideaal voor het oliën van onbewerkt (onbehandeld) hout zoals eiken, kersen, koloniaal (teak), beuken, grenen en vuren. Greenfix geeft het meubel een natuurlijke en warme uitstraling. Omdat Greenfix mede gebaseerd is op lijnolie, kleurt de onbehandelde houtsoort na een behandeling altijd iets donkerder op, vooral bij teakhout. Na verloop van tijd is het raadzaam het meubel (alvorens een nieuwe laag Greenfix aan te brengen) eerst te reinigen /ontvetten met Woodclean intensieve houtreiniger!

Naturel Woodprotector 2K: Een kleurloze 2-komponenten hardlak op waterbasis (voor binnengebruik) met een hoge mate van bestendigheid. Het geeft hout een optimale en nagenoeg onzichtbare beschermlaag zonder dat het hout verkleurd. Geschikt voor onbehandelde houten meubelen en vloeren

2.3 Oud hout

Eigenschappen: Hergebruikt oud hout afkomstig uit onder andere oude gebouwen. Kleurschakeringen, houtwormgaatjes, spijkergaatjes en knoesten zijn kenmerkend voor oud hout. Oneffenheden, deuken en kleurverschillen kenmerken dit materiaal en zorgen voor de authentieke uitstraling. De kleur kan zal altijd afwijken van het model dat getoond staat in de showroom. Krimp en werkscheuren zijn mogelijk. Bewegende delen (zoals lades en deuren) kunnen klemmen. De mogelijkheid bestaat dat knoesten en scheuren zijn opgevuld.
Onderhoud: Om mogelijke scheuren en krimpnaden te voorkomen, adviseren wij u om de luchtvochtigheid in uw woning zoveel mogelijk op peil te houden. Dit kan bijvoorbeeld door waterbakjes aan uw verwarmingsradiatoren te hangen. Voor het onderhouden van oud hout adviseren wij diverse onderhoudsmiddelen afhankelijk van de gewenste uitstraling. Hierover zullen wij u voldoende informeren.

2.4 Wieltjes
Onderhoud: Maak Regelmatig schoonmaken, zodat de wieltjes goed blijven rollen. Indien nodig aandraaien zodat de wieltjes vast blijven zitten.

SLAAPSYSTEMEN

3.0 Matrassen / Topdekken


Eigenschappen: Wanneer u een nieuw matras of topdek koopt is het normaal dat u een periode van 4 weken nodig heeft om hieraan te wennen.
Onderhoud: De matrassen / topdek 1 keer per 2 weken luchten en/of ventileren. Indien mogelijk in zowel de lengte als in de breedterichting uw matras omkeren om te voorkomen dat de grootste druk continu op dezelfde plaats rust. Voor optimale bescherming van uw matrassen/topdek is het noodzakelijk goede antislip, matrasbeschermers, moltons en hoeslakens te gebruiken.

3.1 Boxsprings

Eigenschappen: Een boxspring bedbodem bestaat uit een stevige bodemplaat met hierop de vering (Bonell of pocketvering), een verstevigde rand en comfortschuim. De bodem veert over het gehele oppervlak, zodat het lichaam optimaal ondersteund wordt. De boxspring bedbodem is geschikt voor elk matras.
Onderhoud: Boxspring vereisen geen specifiek onderhoud. De matrassen die erop liggen onderhouden zoals beschreven staat bij matrassen, zie pagina 6. Voor onderhoud van de stoffen zie pagina 3.

4.0 Karpetten

Eigenschappen: Karpetten kunnen warmte, kleur en allure aan de ruimte geven. Het afgeven van draden en pluizen behoort tot de natuurlijke kenmerken van een karpet.
Onderhoud: Probeer het vuil worden zoveel mogelijk te voorkomen. Stofzuig het karpet regelmatig en probeer vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Indien het karpet zo vervuild is dat reinigen noodzakelijk is, dan kunt u het karpet het beste laten reinigen door een erkend bedrijf. 

Aanvullende informatie: Een karpet zal in het begin zwaarder pluizen en er komen meer draden en/of wol los. Dit neemt in de loop der tijd af, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Karpetten met een hoge pool zullen door gebruik platter worden en een grover/ruwer uiterlijk krijgen. Tevens kunnen langere polen wat uit elkaar gaan staan (splitten). Vanwege het handwerk kan een karpet maximaal 5% afwijken van de bestelde afmeting, zowel in de breedte als in de lengte. Geringe kleurverschillen zijn mogelijk omdat er bij iedere productie een nieuw verfbad wordt aangemaakt. Goed onderhoud is van belang voor een langere levensduur. Stofzuig daarom 1 tot 2 keer per week uw karpet met een gladde stofzuigermond (niet met de borstel). Zorg dat er geen scherpe randen aan de stofzuigermond zitten waardoor de pool kan beschadigen. Vooral zand, kruimels en ander klein vuil kunnen diep in het karpet gaan zitten. Te weinig onderhoud zorgt er niet alleen voor dat het karpet er vuil it gaat zien, maar zal ook rechtstreeks invloed op de slijtage hebben. Polen kunnen hierdoor aan elkaar gaan zitten (klitten). Indien er voorwerpen op het karpet gezet gaan worden, is het van belang dat er vilt onder is geplaatst. Hierdoor voorkomt u dat de scherpe randen in het karpet snijden. Het gebruik van een antislip mat voorkomt dat karpet kan schuiven. Tevens beschermt het de onderzijde tegen slijtage. Door het karpet regelmatig te draaien voorkomt u loop- en slijtageplekken en extreme verkleuring op 1 gedeelte van het karpet, een textielproduct zal onder invloed van zonlicht namelijk altijd verkleuring vertonen.

 
Op de collectie meubels zit 1 jaar garantie

Op onze showmodellen bieden wij geen garantie.